Mega konteyner gemisi, Türk tankerine çarptı

MDN İstanbul

Mega konteyner gemisi One Blue Jay, Perşembe günü Yunanistan’ın Pire Perama Limanı’nda kaza yaptı. 2016 yılında inşa edilen Japon sahibi Ocean Network Express (ONE) tarafından işletilmekte olan One Blue Jay limana giriş yaparken, limanda bağlı halde bulunan Türk şirketi Beykim Petrolcülük’e ait 1998 yapımı 6,300 dwt’lik kimyasal tanker Günece’ye sancak tarafından çarptı.

Yerel haberlere göre, kimyasal tanker Günece, çarpışmadan sonra ağır hasar gördü ve sağ tarafına doğru yattı. Gemideki iki mürettebat yaralandı.

Liman yetkilileri, kimyasal tankerin batmasını önlemek için altı römorkör kullanıyor ve güvenlik açısından tankerin etrafına çift yüzer baraj kuruldu.

AIS bilgilerine göre, her iki gemi de hala limanda.

Beykim Petrolcülük

Selahattin Beyli tarafından 1985 yılında kurulan şirket tanker işletmeciliği yapmaya başlamış ve ilk olarak 1987 yılında, 1957 yapımlı 450 dwt kapasiteli “Kara Cevher” tankerini satın almış, bundan bir yıl sonra da filosuna 350 dwt kapasiteli “Isıkurt 1” tankerini eklemiş ve akabinde bu gemiyi 600 dwt kapasitesine yükseltmiştir.

1988 tarihinde filosuna 1,000 dwt kapasiteli “Bizim Reis” tankerini dahil ettikten sonra, tankerciliğin yanında kuru yük taşımacılığı kararı alan Beykim Petrolcülük, bu doğrultuda 1992 yılında, 1981 yapımı 2,750 dwt kapasiteli “Tekmar 1” gemisini satın aldı.

İki alanda yürüme kararı alan şirket halihazırda uluslararası deniz taşımacılığı yapmaktadır.

Bunu Paylaşın