Med Marine, Nijerya ve İspanya’nın siparişlerini teslim etti

MDN İstanbul

Med Marine pilot bot

IBK Ltd., geçtiğimiz kasım ayında Med Marine’ye sipariş verdiği iki adet MED-P16 serisi pilot botu teslim aldı. Nijerya Liman İdaresi’nin Lagos’taki operasyonları için kullanacağı her iki bot da özel bir nakliye gemisiyle Türkiye’den Nijerya’ya gönderildi. Kardeş gemiler PC OBONOMA ve PC BADARIYA olarak adlandırıldı.
Med Marine İş Geliştirme Uzmanı Can Cicioğlu, “Nijerya Liman İdaresi tarafından işletilecek IBK Ltd’ye son teknoloji MED-P16 sınıfı iki pilot botu teslim ettiğimiz için çok mutluyuz. MED-P16 sınıfı pilot botları, pilotaj operasyonlarının gerekliliklerine cevap verecek teknik özelliklere sahip olacak şekilde özel olarak dizayn edilmiştir.
Botların yapım sürecinde Med Marine, IBK Ltd ve Nijerya Liman İdaresi arasındaki iyi iletişim ve işbirliği sayesinde, iki adet yüksek kaliteli pilot botumuzu teslim ettik. Bu satışın, uzun vadeli bir ilişkiye zemin hazırlamasını umuyoruz,” dedi.
Camarc tarafından tasarlanan MED-P16 serisi pilot tekneler, çelik gövdeli ve alüminyum yapıya sahip ve çift çeneli gövdelerinin yanı sıra her yönden olağanüstü deniz tutuşu sağlıyor. Her gemi 16,50 metre uzunluğunda ve 4,8 metre genişliğinde olup, 22 deniz miline kadar hızlanabiliyor. Kompleman alanı, 2 mürettebat ve 6 pilot barındıran botlarda alt yaşam mahaline erişim, kaptan köşkünün arka bölümünden kapı vasıtası ile yapılıyor. Alt konaklama alanında yemek alanı, WC, mutfak, depo alanları ve 2 kişilik kabin bulunuyor.

MED-A2575, İspanyol römorkör operatörüne teslim edildi
MED-A2575 serisi römorkörünü ise İspanyol römorkör operatörü Remolques Gijoneses’e teslim eden Med Marine, ilgili teslimatın sözleşmesini 27 Ekim 2020’de imzalamıştı.
MED-A2575 serisi, farklı bariyer çekme seçenekleri sunan bir ASD tasarımı olan, Robert Allan’ın RAmparts 2500W tasarımı. MED-2575 serisi; gemi elleçleme, kıyı çekme, genel amaçlı veya eskort görevleri için çok yönlü ve sağlam ASD römorkör tasarımları olarak biliniyor.
MED-A2575, Med Marine portföyünde en çok tercih edilen serilerden biri. Teslimatı Nisan 2021’de tamamlanan MED-A2575 model römorkör, (Tekne Adı: EREGLI 78) şirketin Gijón operasyonlarında kullanılacak.

MED-A2575 serisi römorkör özellikleri:
Uzunluk O.A.: 25,20 m
Genişlik: 12 m
Derinlik: 4,60 m
Mavi çekme: 70 ton
Hız: 12 deniz mili
Ana motor: 2xCAT 3516C 2100 kW @ 1600rpm
İtici kongsberg: (Rolls Royce) US255SP30 FP
Ön çeki vinç: THR MARINE (SEC)
Jeneratör seti: 2 x CAT C4.4 99 ekW @ 1500 rpm, 50hz
FIFI E sistemi: 1 x 1400 m 3/saat. Pompa, 2 x köpük/su monitörü
Konaklama: 7 kişilik

Buz Sınıfı Tundra3000’in deniz denemeleri başladı
Med Marine’nin 30 metre 60TBP ASD buz sınıfı römorkörü Svitzer Embla’nın iki siparişinden ilki Mart 2021’de teslim edildi. Her iki römorkör de Med Marine Group’a ait Ereğli Tersanesi’nde inşa edildi.
TundRA 3000/MED-A3060-ICE, Robert Allan tarafından zorlu kış koşullarındaki operasyonlar için tasarlanmış sağlam bir tasarım ve Svitzer’in Kuzey Avrupa filo operasyonları için uygun. Yüksek kaliteli ve iyi tasarlanmış bu römorkörler, üretilen diğer römorkörlerle kıyaslandığında bazı ayırt edici özelliklere sahip. Çekme vinci, güvertenin içinden geçen gövde vasıtasıyla kıçta da çalışabiliyor. Ayrıca şiddetli soğuk hava koşullarında bile mükemmel performans elde etmek için kapalı bir alanda bulunuyor.
Römorkörler teslim edildikten sonra İskandinavya’da faaliyet gösterecek ve ağırlıklı olarak Danimarka ve İsveç’teki limanlara hizmet verecek.
Önde gelen küresel römorkaj operatörü Svitzer Europe, İskandinavya’daki operasyonlarını desteklemek için özel olarak tasarlanmış iki yeni buz kırıcı römorkörden ilkini Med Marine’den teslim aldığını geçtiğimiz haftalarda duyurdu.
Deniz denemeleri tamamlandıktan sonra, gemi Mayıs 2021’de teslim edilecek. İkinci römorkör Svitzer Edda’nın, İskandinavya’nın her yerinden çok çeşitli müşterilere hizmet verecek olan Danimarka’ya gönderilmesi bekleniyor. Her iki buz sınıfı römorkör, Svitzer’in İskandinavya’daki müşterilerine sunduğu hizmet seviyesini ve Svitzer’in bölgedeki varlığını daha da güçlendirecektir.

TundRA 3000/MED-A3060-ICE tasarımının özellikleri:
Genel uzunluk: 30 m
Gövde genişliği: 12,6 m
Uzun kiriş (Usturmaçalar dahil): 13,2 m
Kalıplanmış derinlik: 5,7 m
Maksimum draft: 5,6 m
Brüt tonajı: <500 GT Minimum bollard çekme: 60 tbp Güç: Yaklaşık 3,900 kW

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın