MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne İngilizce hazırlık sınıfı

MDN MEDIA

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO)’nın yaptırdığı Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MDTO MTAL), İngilizce hazırlık sınıfı açıyor

Anadolu meslek programı uygulayan okullar arasında hazırlık sınıfı açan ilk denizcilik meslek lisesi olan MDTO MTAL’da açılan hazırlık sınıfı; MDTO, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında yürütülen çalışmalar sonucunda 2024-2025 eğitim öğretim yılında açılacak.

MEB, TOBB, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ)’nin imzaladığı Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında yapılan iyileştirmelerim en sonuncusu olan İngilizce hazırlık sınıfı, öğrencilerin yabancı dil becerilerinin artırılmasına odaklanacak.

Denizciliğin evrensel dili İngilizce olduğu için 2021’den bu yana müfredata ek İngilizce dersleri konulmasında öncü olan MDTO, uluslararası yetkinliğe sahip eğitmenlerin okulda mevcut bulunan yabancı dil öğretmenleriyle derse katılmasını sağlamış ve öğrencileri yabancı yayınlarla desteklemişti.

MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, “Bu yeni adım öğrencilerimizin yabancı dil öğrenme ve kullanma yeteneklerini geliştirecek, öğrencilerimiz İngilizce’yi teorik ve pratik olarak etkin şekilde kullanabilecekleri bir deneyim kazanacaklar. Hazırlık sınıfının açılması, Mersin’de denizcilik eğitiminin kalitesini artırma hedefine yönelik kararlılığımızın bir sonucudur. Taleplerimize olumlu yaklaşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve Millî Eğitim Bakanlığımız’a teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Bunu Paylaşın