Maximiles Black The Bodrum Cup başlıyor

MDN MEDIA

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından başlatılan ve her yıl ekim ayının 3’üncü haftası düzenlenen denizci ve deniz tutkunlarının bir araya geldiği, Akdeniz’in en büyük yelken festivali The Bodrum Cup, bu yıl 2-21 Ekim tarihleri arasında Maximiles Black’in isim sponsorluğu, Opet ve Tüpraş’ın ana sponsorluğunda gerçekleşecek. Cumhuriyetin 100’üncü yılı ve festivalin 35’inci yılı beraber kutlanacak

Cumhuriyetin 100’üncü yılı şerefine bu yıl, festivale Selanik ve İstanbul rotaları eklendi. Festival, 2 Ekim’de Selanik’te Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret ederek başlayacak. 8 Ekim’de Dolmabahçe Sarayı önünde yapılacak anma selamlamasıyla devam edecek. 17 Ekim’de Bodrum’da buluşacak olan onlarca yarışçı, mücadeleye burada başlayacak. Kazananlar ise, 21 Ekim Cumartesi gecesi yapılacak konserle açıklanacak.

Yarışmanın bu yılki rotası, Bodrum’un tarihi limanından başlayarak Çökertme, Kissebükü, Gümüşlük ve tekrar Bodrum olacak.

17 Ekim 2022, Salı – Bodrum, Bodrum Etabı 
 
18 Ekim 2022, Çarşamba – Bodrum, Çökertme Etabı 
 
19 Ekim 2022, Perşembe – Çökertme, Kissebükü Etabı 
 
20 Ekim 2022, Cuma – Kissebükü, Bodrum Etabı 
 
21 Ekim 2022, Cumartesi – Bodrum,  Bodrum Etabı 

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal 35’inci yılına girecek festival için şunları söyledi:

“Yolculuğumuz hiçbir zaman sadece yarış ve etkinliklerden ibaret olmadı”

Zengin tarihi, canlı kültürü, elverişli iklimi ve dünyaca ünlü bir turizm merkezi olmasıyla tanınan Bodrum, keşfedilmemiş harikalarla dolu bir hazineye sahip. The Bodrum Cup, 35 yıldır bu gizli cevherleri ve daha fazlasını keşfetmek için binlerce kişiyi Bodrum’a getiren birleştirici bir güç oldu. Festival boyunca organizasyon komitemiz, Bodrum’un resmî kurumları, sponsorları, denizcilik ve yelken tutkunları ile birlikte yeni deneyimler ve değerler geliştirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı vesilesiyle, Maximiles Black The Bodrum Cup’ın 35’inci yılını mümkün kılan tüm dostlarımıza en içten şükranlarımızı sunuyoruz. Yolculuğumuz hiçbir zaman sadece yarış ve etkinliklerden ibaret olmadı; bu heyecan verici süreci sürekli olarak sosyal fayda için bir katalizöre dönüştürmeyi hedefliyoruz. Herkesi, Bodrum’u ve yelken dünyasını keşfetmek için eşsiz bir fırsat sunan Maximiles Black The Bodrum Cup deneyimini yaşamaya davet ediyoruz.

“Yelkenlerimizdeki bu rüzgârla Bodrum’u ve Akdeniz’i güçlendirmeye devam edeceğimize inancımız tam”

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ise, “The Bodrum Cup, kurulduğu 1989 yılından bu yana tekne sporları dünyasını, Bodrum’u ve daha geniş anlamda Akdeniz bölgesini tanıtmaya kendini adadı. Başlangıcımızdan bu yana, ulusal ve yerel konuları girişimlerimize sürekli olarak dâhil ederek bu hedefleri geliştirmeye kararlı olduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl kutlamalarına denk gelen yolculuğumuzda, ülkemize her yıl artan sayıda ziyaretçi çekerek Bodrum’un kültürel ve tarihi dokusuna katkıda bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Yelkenlerimizdeki bu rüzgârla Bodrum’u ve Akdeniz’i güçlendirmeye devam edeceğimize inancımız tam” sözleriyle festival için geri sayıma başladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın