Mavi Vatan Türkiye’nin çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Bebek Parkı’nda buluştu

MDN İstanbul

Bebekliler Derneği ve Bebek Semt Girişimi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasını Bebek Parkı’nda her yaştan çocuğun katıldığı büyük bir etkinlikle gerçekleştirdi.
Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Mavi Çocuk etkinliğinde, bugünün küçükleri olan, yarının büyükleri olacak çocuklarımız denizin büyülü dünyasına yolculuk yaptı. Yarınlarımızı şekillendirecek çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren denizciliğe teşvik edilmesinin, deniz korkusunun sevgiye ve tutkuya dönüştürülmesinin amaçlandığı etkinlikle ayrıca; daha demokratik, daha cesur, daha çevreci çocuklar yetiştirilmesi de hedefleniyor.
Kancabaş, Dingi, Surfboat türü teknelerle Bebek Koyu’nda gezen, Dak-Sar (Denizde Arama Kurtarma) Gönüllüleri ile gemici düğümlerini öğrenen çocuklar, sahilde ve denizde güvenliği sağlama gibi aktivitelere katılma imkânı da buldular. Çocuklara özel belgesel gösteriminin de gerçekleştirildiği etkinlikte ayrıca; Bebek Tevfik Fikret İlkokul Öğrencileri gösterisi, Atlas Sarrafoğlu ile “Başka Gezegen Yok” söyleşisi, serbest dalış dünya rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy ile söyleşi, Andantino Müzik Evi/ Nisan ve Murat Arkan performansı, Yüzmeyi Seviyorum Çocuk Tiyatrosu/İnteraktif oyunu, Cumhuriyet Ortaokulu Ritim & Koro gösterisi, Joy mg/Metro fm ile çocuk diskosu, Can Çocuk – Aslı Tohumcu ile interaktif sunum ve sohbet, Resim ve Kompozisyon Yarışması Ödül töreni ve Paul ve Eren Dwyer performansı da gerçekleşti.
Bunu Paylaşın