Matson’dan 1 milyar dolarlık LNG yatırımı

MDN İstanbul

ABD merkezli nakliye ve lojistik şirketi Matson, Philly Tersanesi ile sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tahrikli üç adet 3,600 TEU Aloha Sınıfı konteyner gemisi inşasını içeren 1 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Yeni inşalar daha önce Matson için inşa edilen ve 2018 ile 2019 yıllarında teslim edilen yine Aloha Sınıfı iki gemiye eşlik edecek. Kardeş gemilerinde olduğu gibi yeni inşalar da geleneksel yakıt ve LNG kullanabilen çift yakıtlı motorlarla donatılacak. Gemilerde ayrıca yakıt tasarrufu sağlayan gövde tasarımı ve çevreye duyarlı çift gövdeli yakıt tanklarının yanı sıra tatlı su ballast sistemlerinin yer aldığı bir dizi yeşil gemi teknolojisi daha yer alacak.

İlk geminin 2016 yılının son çeyreğinde, kalan gemilerin ise 2027 yılında teslim edilmesi planlanıyor.

Şirket, önceki gemilerin LNG ile çalışması için modifikasyon işlemlerinden geçirildiğini ancak yeni gemilerin LNG kullanımına hazır olarak teslim edileceğini açıkladı.

ABD’li şirket, bioLNG ve uzun vadede e-LNG geçiş projelerine imkân sağladığına inandığı için denizciliğin karbonsuz geleceğine hazırlanma konusunda kilit yakıtın LNG olduğuna inandıklarını belirtiyor. Matson ayrıca mevcut konteyner gemilerinin çift yakıtlı LNG motorlara geçirilmesi konusunda MAN Energy Solutions (MAN ES) ile bir sözleşme de imzaladı. 854 fitlik Aloha Sınıfı gemiler, ABD’de şimdiye kadar yapılmış en büyük konteyner gemileridir ve 23 knot’u aşan hızlarda çalışacak şekilde tasarlanmıştır. 23 knot hız yapabilen 260 metre uzunluğa sahip gemiler, ABD’de inşa edilen en büyük konteyner gemileri.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , , ,
Bunu Paylaşın