Maryland’de yeni rüzgâr enerjisi alanları aranmaya başlandı

MDN MEDIA

Biden Hükûmeti’nden üyeler, çeşitli departmanlar ve yetkililer Maryland açıklarında rüzgâr enerjisi projeleri için kullanıma uygun alanlar aramak adına bir araya geldi

ABD İçişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi, ABD Sahil Güvenlik, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi ile birlikte ABD Senatörleri; Ben Cardin, Chris Van Hollen ve Maryland Valisi Wes Moore’un içerisinde bulunduğu ortaklık kapsamında, hükûmet ve Maryland Eyaleti işbirliği yaparak Maryland’in Offshore Rüzgâr Enerjisi Kaynaklarının Desteklenmesi Yasası amaçları doğrultusunda çalışacak.

Bu işbirliği, Biden Hükûmeti’nin Amerikan offshore rüzgâr enerji kapasitesini 2030’a kadar 30 gigawatts (GW)’a çıkarma planının bir parçası olarak gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı’nın 2024’ün ortasında Atlas Okyanusu’nda kiralamayı planladığı offshore rüzgâr alanı WEA B-1, yüksek maliyetli çıktığı için kullanılamaz olduğuna kanaat getirilmişti. İşbirliği için bir araya gelen grup, Maryland’in açıklarında benzer büyüklükte bir alan buldu. Anlaşma kapsamında, bulunan alan da dahil olmak üzere, Atlas Okyanusu’nun kıyışeridi potansiyel rüzgâr çiftliği alanları için analiz edilecek.

gCaptain

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın