Manta’dan dijitalleşme hamlesi

MDN İstanbul

Armatörlük firması Manta Denizcilik, 8 gemisine Fleet Xpress hizmetini sağlaması için Marlink ile sözleşme imzaladı. Nakliye operasyonlarının dijitalleştirilmesi ve mürettebata sunulan bağlantı kalitesinin artırılmasını sağlayacak olan hizmet, Marlink’in Türkiye ortağı Özsay Satellite üzerinden sunulacak.

Bu özelleştirilmiş Fleet Xpress paketi, Manta’nın yüksek verimliliğe sahip verilerden ve çeşitli ses sistemlerden yararlanabileceği global VSAT sistemine geçmesini sağlayacak.

Ayrıca, K-ban VSAT ve L-band ile kullanıcı ve sahil personeline hangi ağın kullanımda olduğu bilgisini sunan gelişmiş ve şeffaf bir yedekleme çözümü sunulacak.

Bu teknoloji, gemi ve kıyı personeline kullanım analizi yapmalarını ve VSAT kapsamının en güçlü olduğu alanlarda verileri daha yoğun bir biçimde indirme imkânı tanıyacak. Uzaktan teşhis, güvenlik güncellemeleri veya yazılım güncellemeleri gibi uygulamalar aktif olan operatöre göre planlanabilecek ve programlanabilecek. Kullanıcılar, bulundukları farklı bölgelerdeki kapsama alanlarını izleyebilecek, aktif operatöre göre öncelikli işletme veya ekip seçimi yapabilecek.

Gemilerde, Türk telefon numaraları tarafından kullanılabilecek özel ve yüksek kaliteli bir ses sisteminde iki sesli dikte desteği kullanılarak aynı zamanda maliyet verimliliği de sağlanacak. Sistem, XChange platformu ve Marlink’in SkyFile e-posta hizmeti aracılığıyla Sanal Özel Ağ bağlantısı üzerinden kullanılabilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın