MAN yeni motoru ME-GA’yı tanıttı

MDN İstanbul

MAN Energy Solutions, en son ürünü MAN B&W ME-GA tipi olan düşük hızlı, çift yakıtlı motorunun tanıtımını yaptı.

LNG ve fuel-oil ile çalışabilmesi için tasarlanmış olan yeni motor, şirketin başarılı ME-GI motoru olan Otto’nun çevrimli bir çeşidi.

Önceden harmanlamış düşük yanmalı NOx emisyonları sayesinde, ME-GA motoru gazla çalışma modunda iken Tier II ve Tier III uyumlu oluyor. 3’üncü seviye alanlarda ise çift yakıt potansiyelini tam olarak kullanmak için motora Egzoz Gazı Devridaimi (EGR) sunuluyor.

İlginizi çekebilir:     MAN’ın dijital başarısı

Ürünün tanıtımında açıklamalarda bulunan MAN Energy Solutions Satış Direktörü Wayne Jones, “Yeni teknolojileri geliştirirken, müşterilerimizle kurduğumuz yakın ilişkilerden doğrudan etkileniyoruz. Bu ME-GA projesini, 2017 yılının sonlarında, ME-GI motoruna daha düşük maliyetli bir alternatif için güçlü bir pazar arzusunu fark ettiğimizde başlattık ve bu da bize öncelikle LNG taşıyıcı pazarı tarafından yönlendirdi. İkili yakıt portföyümüzün bu yeni eki, çok önemli bir şekilde, nakliyeyi karbondan arındırma ve deniz enerjisinin sürdürülebilir yakıtlara geçişini daha da ileri götürme misyonumuzu sürdürüyor,’’ dedi.

MAN Energy Solutions, ilk ticari ME-GA tasarımını bu yılın sonuna kadar test etmeye başlamayı ve ilk motor teslimatını 2022’nin başlarında gerçekleştirmeyi hedefliyor.

ME-GA
Yüksek verimli MAN B&W ME-GA motoru, yakıt kaynağı olarak LNG taşıyıcıları gibi belirli gemi türlerine ve uygulamalarına yönelik düşük bir CAPEX çözümü sunuyor. Motor aynı zamanda, düşük sermaye harcamasının öncelikli olduğu daha küçük gemilere de hitap edecek.

Minimum kurulum gereksinimleri ile kendini kanıtlamış MAN B&W çift yakıt tasarımına dayanan MAN B&W ME-GA, güvenli ve güvenilir çalışma sağlayan verimli bir ateşleme konsepti ve benzersiz gaz giriş sistemi kullanır.

ME-GA ayrıca minimum işletim maliyetleri, basit tedarik ve temizleme konseptleri ve yakıt-gaz besleme sistemi için düşük bakım maliyetleri de sunuyor. Gaz modunda iken Tier III uyumluluğu isağlayan motor, EGR ilavesiyle mevcut ve gelecekteki NOx emisyon düzenlemelerini karşılayabiliyor.

EGR
MAN Energy Solutions, Kasım 2020’de ME-GA için yeni bir emisyon çözümü olarak tescilli EGR (Egzoz Gazı Devridaim) sistemini sunacağını duyurdu. EGR, ME-GA için dizel modunda IMO Tier III uyumluluğunu sağlayan bir NOx emisyon azaltma tekniği.

Şirket, EGR’nin ME-GA’nın spesifik gaz tüketimini yüzde 3 ve spesifik akaryakıt tüketimini yüzde 5 azaltmasını sağlayacağını bildirdi. Ayrıca metan kaçışını yüzde 30 ila yüzde 50 oranında önemli ölçüde azaltacak ve Otto çevrimli yanma işleminin kararlılığını artıracak. EGR, ME-GA’nın hem akaryakıt hem de gaz modlarında ek bir işlem gerektirmeksizin 3’üncü seviye gereksinimlerini karşılamasını sağlayacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın