MAN ve DNV’den yeşil işbirliği

MDN İstanbul

Dr. Uwe Lauber ve Remi Eriksen

MAN Energy Solutions ve DNV, denizcilik endüstrisinde karbondan arındırma, dijitalleştirme ve hidrojen konularında işbirliği yapma kararı aldı. Şirketlar arasında üç yıllık bir MoU imzalandı.

Anlaşmanın ilk adımlarının 30 Haziran 2022’ye kadar üç işbirliği alanında ayrıntılı eylem planları oluşturmak olacağı açıklandı.

Anlaşmayla ilgili konuşan MAN Energy Solutions CEO’su Dr Uwe Lauber, “1,5°C hedefine ulaşmak için denizcilik endüstrisinin karbon ayak izinde büyük bir azalma oluşturmamız gerekiyor. Bu fırtınada hepimiz güvertede olmalıyız. Net-sıfıra giden bu kaçınılmaz yolda, hem sektör içinde hem de dışında benzer fikirlerle tanışma fırsatını memnuniyetle karşılıyoruz,” dedi.

DNV CEO’su Remi Eriksen ise “Dekarbonizasyon ve dijitalleşme, denizcilik endüstrisini dönüştürüyor. Yaptığımız işbirliği sayesinde bu dönüşümün üstesinden gelebiliriz. MAN Energy Solutions ile birlikte şirketlerimize ve en önemlisi müşterilerimize değer katan çözümler geliştireceğiz,” ifadelerini kullandı.

MAN Energy Solutions Dijital Grup Başkanı Gregory Puckett de yaptığı açıklamada, “MAN Energy Solutions olarak denizcilik endüstrisinde temiz, karbondan arındırılmış çözümlere geçişimizi sağlamak için gerekli tüm verilere ve dijital yeteneklere hiçbir kuruluşun tam anlamıyla sahip olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle sektörler arası işbirliğinin gerekli olduğuna inanıyoruz. Bizim için, dünyanın en büyük sınıflandırma topluluklarından biri olan DNV ile çalışmak, karşılıklı fayda ve birbirimizin ilgili uzmanlığından yararlanmamızı sağlıyor,” diye konuştu.

Puckett, önümüzdeki üç yıl içinde MAN Energy Solutions Mühendislik Başkanı Dr. Gunnar Stiesch ve DNV Global İş Geliştirme Direktörü Jon Rysst ile birlikte kuruluşlar arasındaki üç ana temas noktasından birisi olacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın