Maersk’ten Güneydoğu Asya’daki tedarik zincirine büyük yatırım

MDN MEDIA

A.P. Moller-Maersk Güneydoğu Asya’daki tedarik zinciri altyapısını büyütmek için 500 milyon dolardan fazla yatırım yapacağını açıkladı

Bölgenin global üretim merkezi hâline gelmesine destek vermek için yapılacak bu yatırım kapsamında Maersk, önümüzdeki üç yıl boyunca lojistik ve servis alanında yatırım yapmaya odaklanırken, okyanus ve terminal altyapısı üzerine de çalışacak.

Maersk CEO’su Vincent Clerc, bu yatırımın müşterilerin değişen ihtiyaçlarına hitap eden, global lojistiğin bütünleyici ismi olmaya olan bağlılıklarının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Maersk, Singapur’da yapılan Yönetim Kurulu toplantısında ticari maliyetin çıkarıldığı, dayanıklı bir tedarik zinciri kurmayı planladıklarını ve müşterilerine katma değeri daha yüksek sonuçlar sağlayacaklarını açıkladı.

Yatırımın bir parçası olarak ambar ve dağıtım alanını yüzde 50 oranında genişletecek olan Maersk, 2026’ya kadar Malezya, Endonezya, Singapur ve Filipinler’deki kapasitesine, 480,000 metrekareye varan alan eklemeyi hedefliyor.

gCaptain

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın