Maersk tasarruf için dijitalleşiyor

MDN İstanbul

Maersk Tankers, karbon emisyonlarını kontrol etmek ve sevkiyatın kazancını artırmak amacıyla ZeroNorth adında bir dijital firma kurdu. Şirket Maersk Tankers’in bir alt şirketi olacak.

ZeroNorth; piyasa oranları, bunker fiyatları, hava durumu ve bireysel gemi performansı gibi birden fazla veriyi kullanarak her bir geminin optimumum hızını belirleyecek olan Optimise (önceki adıyla SimBunker) bir yazılım geliştirdi. Bu sayede armatörlere ve operatörlere yakıt tasarrufu yapma imkânı sunuyor.

Optimise programını şu anda 300’den fazla gemi kullanıyor ve şirket ürünün ileride 33 binlik küresel tanker ve kuru yük filosu için endüstri çapında bir platform olacağına inanıyor. Maersk Tankers, Optimise’ı Haziran 2019’dan beri kullanıyor ve şirketin bu kullanımdan sağladığı 1 yıllık tasarruf 8 milyon dolar.

ZeroNorth, küresel deniz ticaret filosunun geliştirilen bu yazılımı kullanmayı kabul etmesi halinde, endüstrinin 5 yıl içerisinde 12 milyar dolar yakıt tasarrufu sağlayacağını öngörüyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın