Maersk, Elon Musk’ın sahibi olduğu Starlink’e geçti

MDN MEDIA

Geleneksel GEO uydu bazlı sistemlerden daha ucuz olan, 200 Mbps ve az gecikme süresi sağlayan SpaceX Low Earth Orbit (LEO) Uydu İletişim Sistemi, Maersk’in 330’dan fazla gemisinde kullanılacak.

Maersk, 30 gemisinde pilot program olarak kullandığı Starlink’in, mürettebattan olumlu dönüşler aldığını söyledi. Starlink’in, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bütün gemilere yerleştirilmiş olması bekleniyor.

Gemi operasyonlarını dijitalleştirmeye katkı sağlayacak

AP Moller Maerk Filo Yönetimi ve Teknoloji Başkanı Leonardo Sonzio, yüksek hızlı bağlantının gemicilerin aileleriyle iletişimde kalmalarına yardım ettiğini söylerken, kesintisiz bulut çözümlerinin gelişimini sağlayarak gemi operasyonlarını dijitalleştirme vizyonlarına katkı sağlayacağını ekledi.

Maersk, Starlink’in sayesinde kesintisiz akış, mürettebatla görüntülü konuşma, uygulamaları buluta taşıyarak maliyet tasarrufu ve uzaktan izleme ve denetlemenin artması gibi yararları olacağını söyledi.

Gemiler, dünyanın neresinde olursa olsun kesintisiz bağlantıya sahip olacaklar

SpaceX Starlink Ticari Satış Başkan Yardımcısı Jonathan Hofeller ise, AP Moller Maersk’in global ticaretin önemli bir parçası olduğunu belirtti. Hofeller, Starlink’in gelişmiş uydu internet takımı yoluyla, yüksek hızlı broadband ile gemilerin dünyanın neresinde olursa olsun kesintisiz bağlantıya sahip olacaklarını da ekledi.

Starlink’e geçiş rekabeti kızışıyor

Starlink, bu yılın başlarında piyasa sürüldüğünden beri denizciliğin uydu iletişim dünyası hareketlendi ve gemiciler, yöneticiler ve armatörler memnun kalmıştı.

Geçen ay da rakip konteyner firması Hapag-Llyod, konteyner filosunda Starlink’e geçeceğini açıklamıştı. Starlink’e önce geçen firmalardan Anglo-Eastern ise, geçen ay 100’üncü gemisine Starlink’i taktırdı ve mürettebattan olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Seatrade Maritime News

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın