Maersk Sea Cargo Carter’a katıldı

MDN İstanbul

Maersk Tankers, dünyanın en büyük enerji, tarım, madencilik ve emtia ticaret şirketlerinden oluşan ve çalıştıkları nakliye firmalarından yıllık sera gazı salınımını raporlamalarının istenmesini içeren oluşum Sea Cargo Charter’a katıldı.

Anlaşma ile ilgili açıklama yapan Maesrk Tankers CCO’su Eva Birgitte Bisgaard anlaşmayı çığır açıcı olarak nitelendirdi ve ‘‘Parçalanmış olan sektörümüzdeki CO2 sorununu ancak bu konuda ortak bir anlayışa sahip olduğumuz zaman çözebiliriz. Sea Cargo Charter’ın oldukça değerli kılan da bu özelliği. İş ortaklarımız adına sürekli olarak veri toplayıp raporlayacak ve en son düzenlemelere uyum sağlamalarına yardımcı olacağız,’’ dedi.

İlginizi çekebilir:    Türk armatörü değişen düzene ne kadar hazır?

Maersk Tankers, sözleşmeyi standart prosedürler, politikalar ve şartlara bağlı olarak uygulayacağını söyledi. Ayrıca kiralama faaliyetlerinden kaynaklanan emisyonları da yıllık olarak ölçmeyi ve bunların IMO’nun emisyon hedeflerini ne ölçüde karşıladığını kamuoyuyla paylaşmayı da taahhüt etti.

Denizcilik endüstrisi için toparlayıcı bir oluşum olabileceklerini kaydeden Bisgaard, ‘‘Armatörlerin, ihtiyaç duyulan verileri ve raporladıkları istatistikleri güvence altına almalarına yardımcı olacak bir şekilde Sea Cargo Charter’a uygun hareket etmelerine yardımcı olabiliriz,’’ ifadelerini kullandı.

Sea Cargo Charter‘da, şirketler, denizcilik faaliyetlerinin benimsenen iklim hedefleriyle uyumlu olup olmadığını nicel olarak değerlendirecek ve açıklayacak. Bu noktada çalıştıkları nakliye firmalarından yıllık sera gazı salınımını raporlamaları istenecek.

İlginizi çekebilir:    Küresel ticarette emisyon raporlama dönemi

Sea Cargo Charter, IMO’nun 2050 yılına kadar sera gazı salınımlarının yüzde 50 oranında azaltılmasına yönelik hedefiyle tamamen uyumlu.

Grubun kurucu şirketleri, Anglo American, ADM, Bunge, Cargill Ocean Transportation, COFCO International, Dow, Equinor, Gunvor Group, Klaveness Combination Carriers, Louis Dreyfus Company, Norden, Occidental, Shell, Torvald Klaveness ve Trafigura’dan oluşuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın