Maersk CEO’su Søren Skou istifa etti

MDN İstanbul

Portre Bant

Danimarka merkezli uluslarası lojistik şirketi A.P. Moller-Maersk’ın CEO’su Søren Skou görevinden istifa etti.

Maersk’in çok yönlü bir holdingden birbirine entegre bir lojistik şirketini dönüşme sürecinin öncü ismi olan Skou, emeklilik kararını yazılı bir metinle duyurdu. Søren Skou

Şirkete giriş yaptığı 1983 yılından bu yana aktif bir rol üstlenen Skou, CEO’luk görevini ise 2016 yılından beri sürdürüyordu.

Emeklilik duyurusunda Maersk’in lojistik gelirinin son çeyrekte ilk kez 4 milyar doları aştığını belirten Skou, şirketin pazardaki büyüme sürecinin devam etmesini beklediğini de ifade etti. Emeklilik kararını ailesine ve özel ilgi alanlarına daha fazla vakit ayırmak için aldığını aktaran Skou, bundan sonraki süreçte çok aktif olmasa da Maersk için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

İlginizi çekebilir:
 Maersk’ten fosil yakıtları yasaklama çağrısı

Maersk, Skou’dan boşalan CEO’luk koltuğuna 1Ocak 2023 tarihinden itibaren 2019 yılından beri şirketin Okyanus ve Lojistik birimini yöneten Vincent Clerc’in oturacağını duyurdu. Søren Skou

Yeni görevi hakkında konuşan Clerc ise Skou’nun oldukça güçlü bir temel attığı Maersk’ün dönüşüm sürecinin ilerletilmesi görevini devralacağı için oldukça heyecanlı olduğunu açıkladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın