Maersk 2000 kişiyi işten çıkartıyor

MDN İstanbul

AP Moller-Maersk, yılın üçüncü çeyreğinden çıkan sonuçlar ve yıllık genel beklentileri ışığında 2 bin çalışanının işine son vereceğini açıkladı.

Danimarkalı şirket, duyurusunda Hamburg Sud adıyla oluşturdukları yeni küresel yapılanma doğrultusunda 1 Eylül’de Safmarine ve Damco markalarını emekliye ayırdıklarını, okyanus ve lojistik işlerinden 2 bin çalışanın çıkarılacağını bildirdi. Maersk, bu tasarrufla birlikte 100 milyon dolarlık bir geri kazanım elde edeceğini belirtti.

AP Moller Maersk CEO’su Søren Skou

Şirket, maliyetlerini yeniden yapılandırmadan önce üçüncü çeyrekte 9,9 milyar dolarlık gelir ve 2,4 milyar dolarlık Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) bekliyor. Yıllık FAVÖK beklentisi ise daha önce hesaplanan 6-7 milyar dolardan 7,5-8 milyar dolar seviyesine yükselmiş durumda.

Yıl sonu yaklaşırken beklentilerini yükselten şirket, 2021 yılında ise teşvik paketlerinin etkisinin azalacağını, yeni kitlenmelerin ve potansiyel aşının çıkma zamanının belirleyici olacağını aktardı.

 

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın