Lojistik sektöründe dev işbirliği

MDN İstanbul

Türk lojistik sektörünün üç büyük ismi olan DTD, TÜRKLİM ve UTİKAD arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreni, 12 Ocak’ta TÜRKLİM’in dernek ofisinde gerçekleşti.

Derneklerin Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyelerinin de katıldığı toplantı sonucunda iyi niyet veişbirliği protokolüne imza atılırken, 12. Kalkınma Planı ile ilgili ortak hareket edilmesi ile diğer pekçok konuda ortak çalışma ve işbirliğinde bulunulmasına karar verildi.

Demiryolu Taşımacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Güleç, “Lojistik sektörünün önemli üç sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizin, sanayicimizin üretimini ihracat pazarlarına en kısa ve verimli şekilde ulaştırmak ve ülkemizi bir lojistik merkezi haline getirmek için gerekli altyapının ve mevzuatın bir an evvel hazırlanmasını sağlamak için işbirliğimizin öneminin büyük olacağına inancımız tamdır.” diye konuştu.

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erdemir ise, “Kurumlarımızı bir güç haline getirmek hepimiz için oldukça önemli bir adım oldu.” dedi.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy da konuya ilişkin, “Sektörümüzün üç köklü ve verimli sivil toplum kuruluşu olarak bir araya gelmiş olmaktan ve böyle bir protokole imza atmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bunu Paylaşın