Lojistik ödülleri dağıtıldı

MDN İstanbul

Mersin’de 14–15 Ekim tarihlerinde düzenlenen Dış Ticaret Haftası Etkinlikleri kapsamında Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından verilen “Dış Ticarette Lojistik Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu

Mersin Lojistik ve Transport Fuarı kapsamında Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından lojistik sektöründeki başarıya ulaşanları ödüllendirmek amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Dış Ticarette Lojistik Başarı Ödülleri” Mersin Kongre Merkezi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yaptığı törenin açılışında Mersin’in ticaret ve taşımacılıktaki önemine dikkat çekildi.
Uluslararası taşımacılık sektöründe 64 yıllık tecrübesiyle dört ödüle birden layık görülen Arkas, Marmara Bölgesi konteyner trafiğinin yüzde 44’ünü elleçleyen Marport Limanıyla iki, dünya çapındaki altı büyük hattın Türkiye temsilciliğini yapan Arkas Denizcilik‘le bir ödülün sahibi oldu. MSC Gemi Acenteliği ise Arkas Denizcilik‘le aynı kategoride ödül aldı.

Türk dış ticaretinin lokomotifi; Marport
2006 yılında 1 milyon 300 bin TEU elleçleyerek Türkiye’nin en yüksek hacme sahip firması olan Marport, kurulduğu günden bugüne kadar 10 binin üzerinde gemiye hizmet verdi. Türkiye konteyner trafiğinin yüzde 28’ini elleçleyen liman, Marmara Bölgesi’nde ise yüzde 44’lük bir paya sahip. Dış Ticaret Lojistik Başarı Ödülleri kapsamında Marport 585 636 TEU ile “2007 yılında en fazla transit konteyner elleçleyen firma” dalında birincilik ödülü alırken 347 193 TEU ile  “2007 yılında en fazla ihracat konteyner elleçleyen firma” dalında üçüncülük ödülünün de sahibi oldu.

Aynı kategoride iki ödül birden
“Denizyolu ile en fazla konteyner ihracat taşıması yapan ya da aracılık eden şirket” olarak Mediterranean Shipping Company (MSC) Gemi Acenteliği birincilik ödülünü alırken, Arkas’ın çekirdeğini oluşturan Arkas Denizcilik ise aynı kategoride ikincilik ödülünün sahibi oldu. Dünya çapında faaliyet gösteren Senator Lines, Tarros International, Hanjin Shipping, Multiveda Lines ve Deutsche Afrika-Linien (DAL) ve EMES hatlarının temsilciliğini yürüten Arkas Denizcilik, 30 yıl aşan bir geçmişe sahip.

Bunu Paylaşın