LNG ile çalışacak Asuka III’e çelik kesme töreni

MDN MEDIA

Japonya merkezli NYK Cruises’ın yeni gemisinin inşaatı, Alman Tersanesi Meyer Wreft’te çelik kesme töreniyle başladı

NYK Cruises’ın 2021’de sipariş ettiği gemi, 230 metre uzunluğu ve 29.8 metre genişliğiyle, 744 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.

Meyer Wreft, yeni yolcu gemisi için planlanan rotalara uyarlanmış hidrodinamikler, dokunmatik kontrol sistemleri ve Japon yolcuların ihtiyaçlarına göre adapte edilmiş olanaklar tasarladı.

Meyer, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ile çalışacak geminin, CO2 emisyonu azalımının yanı sıra, nitrojen oksit emisyonunun, iri parçacıklı maddelerin ve sülfür oksitin tamamen engelleneceğini söyledi.

Tersane Genel Müdürü Thomas Weigend, NYK Cruises’dan gelen siparişin 2021’de pandeminin ortasında Papenburg Almanya’daki gemi inşaat sektörü için önemli bir sinyal görevi gördüğünü söylerken, NYK Cruises’ı müşteri olarak kazandıkları için ve geminin inşaatına başlayabildikleri için çok mutlu olduklarını ekledi.

NYK Cruises Başkanı Hiroyuki Endo ise, geminin tasarımında Meyer’in bugüne kadarki işbirliği için müteşekkir olduklarını ve bu işbirliğini Asuka III’ün teslimiyle ve daha başka işbirlikleriyle taçlandırmayı umduklarını söyledi.

52,200 GT’lik geminin 2025’te teslim edilmesi planlanıyor.

OFFSHORE ENERGY

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın