Limanın işletme hakkını 40 yıllığına aldı

MDN İstanbul

Mersin Taşucu Limanı ve geri sahasında bulunan 714 bin 200 metrekarelik sanayi tesis alanının özelleştirilmesi ihalesini Mersin’deki Cey Grubu ortak girişimi 684 milyon liraya aldı. Limanın işletme hakkını 40 yıllığına alan Cey Grubu ortak girişimi Liman’ın arkasındaki alanın da yeni sahibi oldu.

Özelleştirme kapsamına 2003 yılında alınan, 2017’de Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne geçen Taşucu Seka Limanı ve art alanı, 18 yıllık inişli çıkış maceranın ardından özelleştirildi. Pazarlık usulüyle yapılan ihaleye Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş, Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş, Saray Holding A.Ş ve Cey Grubu ortak girişimi teklif verdi. Saray Holding ve Toros Tarım ihalede 600 milyona kadar çıkıp ikinci turda çekildi. İkinci turda Albayrak 679 milyon, Cey Grubu ortak girişimi 684 milyon teklif sundu. Böylece ihaleyi Mersinli Cey Grubu ortak girişimi kazandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın