Latin Amerika’nın ilk hibrit gemisi

MDN İstanbul

Teknoloji grubu Wärtsilä, Brezilyalı açık deniz destek gemileri operatörü CBO ile Latin Amerika’nın ilk hibrit gemisini geliştirmek adına bir ortaklık anlaşması imzaladı.

Anlaşma gereği Wärtsilä, CBO’nun filosundaki CBO Flamengo’yu hibrit çalışma sistemine geçirecek bir batarya tahrik sistemi montajını üstlenecek. Enerji verimliliği artacak ve karbon ayak izi azalacak olan Gemi, böylece Latin Amerika’daki ilk hibrit gemi olmuş olacak.

Bir platform tedarik gemisi (PSV) olan CBO Flamengo üzerine kurulacak olan The Wärtsilä Hybrid Solution, DNV-GL’in Batarya Gücü sınıflandırma kurallarına tamamen uygun. Geminin daha az motorla daha güvenli ve verimli çalışmasını sağlayan sistem, daha fazla yük çekebilecek ve kesintili yük artışlarını azaltarak yakıt tasarrufu sağlayacak. Egsoz emisyonlarını azaltacak olan motorlar daha az çalışacaklarından bakım ihtiyaçları ve maliyetlerini de oldukça azaltacak.

Anlaşma, güç dönüştürme, projelendirme desteği ve hibrit çözüm teslimi süreçlerini içeriyor. Wärtsilä ekipmanların teslimatını Nisan 2021’de yapacak. Kurulum işlemlerini ise CBO üstlenecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın