Kuzey Kore, Japon Denizi yönüne füze fırlattı

MDN MEDIA

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore’nin Japon Denizi’nin doğu yönüne kıtalararası balistik füze (ICBM) fırlattığını söyledi

Japonya Savunma Bakanlığı füzeyle ilgili yaptığı açıklamada, Japon Denizi yönüne fırlatılan ICBM’nin 73 dakika havada seyrettiğini ve kuzeyde bulunan Hokkaido açıklarına düştüğünü belirtirken Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı ise, yerel saat ile 08:24’te fırlatılan füzenin, havada 1000 kilometre yol katettiğini söyledi.

Güney Kore Ordusu’nun hazırlık durumu yükseldi

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, “Ordumuz, alarma hazırlık durumunu yükseltirken, verileri, ABD ve Japonya ile yakın bir şekilde paylaşarak tam hazırlık durumunu sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Japonya sınırlarının dışına düştü

Japonya Başbakanı Kişida Fumio gazetecilere yaptığı açıklamada, füzenin Japon ulusal münhasır bölgesinin dışına düştüğünü düşündüklerini belirtirken, Japonya Arazi Altyapı Ulaştırma Bakanlığı, füzenin bölgede seyreden hava ve deniz unsurlarına hasar vermediğini açıkladı.

ABD, Japonya ve Güney Kore kınadı

Japon Kyodo Ajansı ABD, Güney Kore ve Japonya hükûmet yetkililerinin konu ile ilgili yaptıkları telefon görümesinde, Kuzey Kore’nin füze denemesini kınadıklarını aktardı.

AA

Bunu Paylaşın