Kuzey Amerika’nın en büyük kruvaziyer terminalinin inşasına başlandı

MDN İstanbul

Kuzey Amerika’nın en büyük yolcu gemisi terminali olacak olan ve Florida’nın kruvaziyer endüstrisi merkezinin kalbinde yer alan PortMiami’deki MSC Cruises’a ait kruvaziyer terminalinin inşaatına başlandı.

İtalya merkezli çok uluslu bir holding olan MSC Group, yeni terminal için ABD’deki en büyük yatırımlarından birisini yaparak proje için 350 milyon euro (450 milyon dolar)’luk bir bütçe ayırdı.

Terminalin 2023’ün sonlarında faaliyete geçmesi, 36 bin yolcuyu idare edebilmesi ve aynı anda üç büyük yolcu gemisinin yanaşabilmesi bekleniyor. Terminalde, LNG yakıt ikmâli ve ayrıca kıyıdan gemiye güç bağlantıları yer alacak.

İnşaat, İtalyan gemi inşa grubu Fincantieri SpA’nın bir parçası olan Fincantieri Infrastructure tarafından yürütülüyor.

İlginizi çekebilir:    Pastadan büyük pay nasıl alınır?

Dört katlı terminalin tasarımını uluslararası mimarlık şirketi Arquitectonica üstlenirken, içerisinde son teknoloji yolcu tesisleri, birkaç ofis alanı, yaklaşık 2 bin 400 araçlık çok katlı otopark ve yeni bir yol bağlantısı bulunacak. MSC Cruises, Miami-Dade County ile yapacağı 62 yıllık bir kira sözleşmesi kapsamında terminali işletecek.

Terminal inşasıyla ilgili açıklamalarda bulunan MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, “Bu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük ve teknolojik olarak en gelişmiş terminal, sektörde yeni bir ölçüt ve Miami’de yapılan en önemli yatırımlardan biri olacak. MSC Cruises’un dünyadaki en önemli ve rekabetçi kruvaziyer pazarında güçlenmesine ve daha da büyümesine olanak sağlayacak,” dedi.

Proje, toplamda 750 metre boyunda iki yolcu rıhtımının yapımından oluşuyor. Ayrıca, Miami-Dade County tarafından üçüncü bir rıhtım da inşa edilecek.

Terminal, MSC Cruises’unen yeni amiral gemisi MSC Seashore’a ve gelecekteki LNG ile çalışan World Class gemilerine ev sahipliği yapacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın