Kutuplar Türk bayrağını bekliyor

MDN İstanbul

Türk Denizci Hakan Güvenç ve teknesi Aydede, iki büyük okyanusu baştan sona geçecek ve iki kutup noktasında Türk bayrağını dalgalandıracak

Bir Türk denizcisi daha bayrağımızı okyanus ötesi sularda dalgalandırmaya hazırlanıyor. Sadun Boro’yla başlayan serüven Hakan Güvenç’le devam ediyor. Yapacağı dünya turuyla pek çok ilke de imza atacak olan Hakan Güvenç, şu sıralarda Bodrum Turgutreis D-Marin’de, Aydede isimli 6,85 m boyundaki teknesinde mayıs ayının ikinci haftasında ilk etabına çıkacağı seyahatin son hazırlıklarını yapıyor.
1963’te Aydın’da doğan Hakan Güvenç, uzun yıllar pazarlama yöneticiliği yaptıktan sonra, 2006 yılında yaşadığı şehir olan Adana’dan 2,70 m boyunda bir bot ve 6 beygirlik motoruyla kendini denizlerin engin kucağına bırakır. Denizde yaşama fikriyle işinden ayrılan Güvenç, ilk projesini o yıl gerçekleştirir. Küçük botuyla Adana-Karataş’tan başlayan serüveni 127 gün ve 3 750 deniz mili sonra kutlamalarla Hopa’da son bulur.

“Hayatta tek bir başarı var, o da istediğin gibi yaşayabilmek”
30 Mart 2006’da Adana-Karataş’ta başlayan bu ilk macerada dönemin Adana Yelken Kulübü Başkanı Mehmet Eraydın ve ailesi Hakan Güvenç’e tam destek verir. Güvenç, “Hayatta tek bir başarı var, o da istediğin gibi yaşayabilmek” diyor ve bu fikirle Hopa’ya doğru yola çıkıyor. 1 m2 alanda 127 gün geçiren Güvenç’in denizle diyaloğu bu yolculukta pekişiyor. Hopa’ya vardığında ise bir dünya turu projesi yavaş yavaş oluşmaya başlıyor.
Hakan Güvenç’in yelkenlisi Aydede ile mayıs ayında başlayacak olan deniz serüveni iki etaptan oluşuyor. Güvenç her iki projeyi de solo olarak planlamış. İlk proje Hopa’dan start alacak ve Suriye sınırında sonlanacak. Böylelikle 6,85’lik bir yelkenliyle Güvenç, Türk karasularını bir baştan bir başa tek başına geçmiş olacak. Güvenç’in bir diğer projesi ise daha önce izlenmemiş ve oldukça çetin geçecek bir dünya turu.
Deneyimli denizci Hakan Güvenç, dünyayı dolaşan denizcilerin genelde ekvator çizgisini takip ettiklerini belirterek kendi hazırladığı rotanın kutuplar arasında gerçekleşeceğini söylüyor. Farklı bir rota çizmeyi planlayan Güvenç, “Ekstrem bir şeyler yapmak istiyorum, ülkemizin adı da dünya denizcileri arasında hak ettiği yere gelsin, hatta her iki kutup noktasına da ülkemizin, federasyonumuzun ve sponsorlarımızın bayrağını dikmek istiyorum” diyor.

Zorluklarla dolu hayal gibi bir rota
Güvenç’in Hopa-Suriye projesinden sonraki rotası İstanbul’dan başlayacak ve dünyanın yedi deniziyle buluşacak. Her denizcinin hayallerini kurduğu rota ise oldukça sıradışı ve macera yüklü. Güvenç rotasını şöyle anlatıyor. “İstanbul’dan denize açılacağım, Cebelitarık’tan geçip Akdeniz’den çıktıktan sonra Kanarya Adaları, Karayibler, Küba, ABD ve Kanada’yı geride bırakıp Grönland’ın yanından Baffin Denizi’ne ulaşacağım. Buradan da Alaska’ya… Alaska’da tekneyi kuzeydeki limanlardan birine emanet edip buz üzerinde yolculuk yaparak “0” kutup noktasına ulaşacağım. Tahminlerime göre aralık 2009’da kutup noktasında olacağım.
Sonra sırada Güney Kutbu var; Alaska’dan Büyük Okyanus’a çıkarak Amerika kıtası kıyılarından Macellan Boğazı’na ulaşacağım, sonra Cape Horn’dan Antarktika’ya. Antarktika’da Aydede’yi yine güvenli bir limana emanet edip, Güney “0” kutup noktasına bayraklarımızı dikeceğim. Yolculuğun devamında Atlas Okyanusu’nu geçip, tekrar Cebelitarık’a ulaşacağım. Buradan Afrika’nın kuzey kıyılarını takip ederek Türkiye’ye geri döneceğim”.
Hakan Güvenç’in macera dolu yolculuğunda yer alan iki kutup noktasında denizciye eşlik edecek olan bir Türk kameraman ekibi, bu ilki belgelemek amacıyla kutuplar serüvenini görüntüleyecekler.

Birçok ilk gerçekleşecek
Bu yolculukta ülkemiz adına birçok ilk de gerçekleşmiş olacak. Kutup “0” noktalarına ulaşmak, iki önemli burnu geçmek, Macellan Boğazı’nı iki kere geçmek, Baffin Denizi’nde yelken seyri… Bunlardan bir kısmı daha önce yapılmış, ancak bu boyda bir tekneyle birçoğu dünyada bile ilk kez yapılacak.

Sponsor aranıyor
Hakan Güvenç’in çıkacağı dünya turu için henüz netleşmiş bir sponsoru bulunmuyor. Dünya yolculuğu sırasında Güvenç’in ihtiyacı olan rakam ise yine denizcinin verdiği bilgiye göre 300 000 avro. Tabii bunun içine kutup noktalarına yapılacak yolculuktaki rehber, ekipman ve Güvenç’le gelecek profesyonel fotoğrafçı ve kameramanlar da dahil. Güvenç sponsorlara da çağrı yaparak, Türkiye’nin adını bu alanda da dünyaya birlikte duyurmak istiyor. Güvenç şimdiden Sailing Channel ve National Geographic Channel ile görüşmelere başlamış ve olumlu yanıtlar almış. Bu kanallardan en az biriyle anlaşma yaparak, tüm macerayı dizi halinde dünyaya izletmeye kararlı. Öte yandan dileyenler www.hakanguvencnerede.com web adresinden uydu bağlantısıyla teknedeki webcam’ler aracılığıyla dünya çapında yayın yapacak olan Güvenç’i her an izleyebilecek ve maceraya dahil olabilecekler.

Bunu Paylaşın