Kumpas mağduru askerlerin aileleri toplanıyor

MDN İstanbul

Emekli Oramiral Çevik Bir (83)

Yaşları 74 ila 90 arasında değişen ve 1 yıldır cezaevinde bulunan 28 Şubat Kumpas Davası 13 komutanın aileleri toplanıyor.

15 Ağustos Pazartesi saat 13.00’te Başkent Ankara’da Anayasa Mahkemesi’nin karşısındaki Ahlatlıbel Atatürk Parkı girişinde toplanacakları ve basın açıkşlaması yapacaklarını duyuran asker ailelerine; siyasi parti temsilcileri, hukukçular, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da katılımı bekleniyor.

28 Şubat Kumpas Davası kapsamında Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan’ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı vermişti. Ayrıca, emekli orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Ahmet Çörekçi, İlhan Kılıç, emekli korgeneraller Çetin Saner, Yıldırım Türker, Vural Avar, emekli Koramiral Aydan Erol, emekli tümgeneraller Erol Özkasnak, Cevat Temel Özkaynak, Kenan Deniz ve emekli Tuğgeneral İdris Koralp’in rütbesi sökülmüştü.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın