Kruvaziyerler rotayı Türkiye’ye çevirdi

MDN İstanbul

Büyük kruvaziyer şirketleri 2018 ve 2019 yılları için rotalarını yeniden Türkiye’ye çevirdiler. Yüzen otellerin yeni seferleri ve İdare’nin turist taşıyan seyahat acentelerine destek verme kararı sektörü hareketlendirdi. Her biri binlerce yolcu kapasiteli gemilerle yapılan kruvaziyer turizminde rol alan dev şirketlerin dönüş kararıyla, Türkiye limanları iddiasını yeniden artırıyor. Türkiye’de Kuşadası, İstanbul ve İzmir limanlarının domine ettiği sektörün tekrar canlanması için yürütülen tanıtım ve lobi çalışmaları, sezonun başlamasıyla birlikte etkisini göstermeye başladı. Turistlerin uğradığı bölgelerdeki esnaflar, hareketliliğe kavuşmaktan memnun.

Kuşadası’na tek seferde 1846 turist geldi
Bahama bayraklı kruvaziyer gemisi ‘Marella Discovery 2’, temmuz ayında 1846 yolcu ve 744 personeli ile Kuşadası Ege Port Limanı’na demirledi. Gemiden inen turistlerden 300’ü otobüslerle Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi turuna çıktı. Tur programına katılmayan diğer yolcular ve gemi personeli ise çarşıda ve sahilde gezmeyi tercih etti. Kuşadası’na ilk seferini gerçekleştiren 264 metre uzunluğunda, 70 bin groston ağırlığındaki yolcu gemisi ‘Marella Discovery 2’, Yunanistan’ın Skiathos Adası’na gitmek üzere Kuşadası’ndan ayrıldı.

Beyrutlular Akdeniz turuna Alanya’yı da dahil etti
Antalya’nın Alanya ilçesine Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan gelen ‘Orient Queen’ adlı kruvaziyer gemi 190 yolcusuyla demirledi. Bahama bandıralı ‘Orient Queen’ adlı kruvaziyer, Akdeniz turu kapsamında bu yıl ikinci kez Alanya’ya geldi. Lübnanlı 190 turist ve 170 mürettebatıyla limana yanaşan geminin yolcuları alışveriş yapıp, şehrin tarihi ve ören yerlerini gezdi. Gemi tur kapsamında, Yunanistan’ın Mikonos adasına hareket etti.

Almanlar Bodrum’u tercih etti
Bodrum’a, bu yıl ikinci seferini gerçekleştiren 265 metre uzunluğundaki ‘Mein Schiff 2’ kruvaziyer gemisi, Yunanistan’ın Girit Adası’ndan 2077 Alman turisti Bodrum’a taşıdı. Gemiden inen turistlerden bazıları, ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını gezerken, bazıları da Bodrum Çarşısı’nda alışveriş yaptı. Gemiden inen turistlerin bir kısmı da Bodrum plajlarında denize girip, güneşlendi. 798 personelin bulunduğu yolcu gemisi Bodrum’dan sonra Yunanistan’ın Mikonos adasına gitti.

Bunu Paylaşın