Kruvaziyer turizminde Türk adımı

MDN İstanbul

Kruvaziyer otel işletmeciliği sektöründe faaliyet gösteren Türk şirketi Miray Cruises, lüks yolcu gemisi satın alarak İtalyan ve Yunan firmalarının hakim olduğu Akdeniz kruvaziyer tatil sektörüne giriş yaptı.

Satın alma ile ilgili açıklamalarda bulunan Miray Cruises Genel Müdürü Ahmet Yazıcı, dünyada yaklaşık 40 milyar dolarlık bir sektör haline gelen kruvaziyer tatilinde kiralık gemiler ile faaliyet gösteren Türk işletmecilerin süreklilik sağlanamadığı için Akdeniz’de İtalyan ve Yunan işletmecilerin gerisinde kaldığını belirtti ve ‘‘Türkiye bu büyüklükten yeterli payı alamıyor. Türk şirketleri olarak sektörde güçlü olabilmemiz için kendi gemilerimize ihtiyacımız var. Gerçekleştirdiğimiz bu yatırım Türk kruvaziyer sektörü için tarihi bir hamledir. Uluslararası rekabette elimizi güçlendirecektir,” ifadelerini kullandı.

Miray Cruises’in satın aldığı Gemini isimli gemi Bahama bayrağı taşıyor. Kuşadası’nda bekletilen gemide 400 adet lüks yolcu kabini bulunuyor. Gemini, 1000 yolcu kapasitesi ve 164 metre uzunluğa sahip. Hizmete girdiğin Türkiye çıkışlı yolculuklarını Ege ve Akdeniz’de sürdürecek olan gemide Türk konseptine uygun servis ve yemek standartları uygulanacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın