Krize inat Exposhipping

MDN İstanbul

Bu yıl 10.’su düzenlenen, İMEAK Deniz Ticaret Odası adına NTSR Fuarcılık ve AHOY Rotterdam tarafından organize edilen Exposhipping Europort İstanbul Uluslararası Denizcilik Fuarı, 25-28 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.
İki yılda bir yapılan denizcilik fuarları, sektörün bir arada tutulması açısından önemli bir avantaj sağl›yor. Yeni gemi inşa yapımından, armatörlük, gemi yan sanayi, yat ve mega yat inşa – projelendirme, makine üretimi, deniz lojistiği, tersane işletmeciliği ve brokerlık gibi deniz ticaretinin tüm can alıcı noktalarının bir araya geldiği Exposhipping Europort fuarı, yaşanan krize rağmen denizcilik sektörünün ayakta kaldığını gözler önüne serdi.
Fuarın açılışını yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan konuşmasında; son dönemde Türkiye’de gerçekleşen 300 milyar dolarlık dış ticaret hacminin % 90’ının denizcilik sektöründen karşılandığını söyledi. Çağlayan ayrıca denizcilik sektörünün yaşadığımız krizden çıkmamızı sağlayacak en önemli sektör olduğunu da sözlerine ekledi.

Bunu Paylaşın