KR, LNG taşıyıcıların klaslama kurallarını değiştirdi

MDN İstanbul

Korean Register (KR), membran tipi LNG taşıyıcıları için mevcut yapısal kurallarını tamamen revize ettiği yeni klas kurallarını yayımladı.

Yeni kurallar, çeşitli yük senaryolarında yapısal sağlamlık, bükülme ve metal yorulması süresi kriterlerini karşılayan düzenlemeler ile boyutlandırmaları belirlemek için doğrudan yük analizine dayalı Eşdeğer Tasarım Dalgası (Equivalent Design Wave-EDW) konseptini uyguluyor ve doğrudan yapısal analiz yaparak sağlamada bulunuyor.

Uluslararası Gaz Taşıyıcı Kodu (IGS Code)’na tam olarak uyacak şekilde geliştirilen kurallar, sadece standart LNG taşıyıcılarını değil, aynı zamanda ultra large LNG taşıyıcılarını da kapsıyor.

Güney Koreli klas kuruluş, yeni kuralları revize ederken Hyundai Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering ve Samsung Heavy Industries işbirliğinideki birinci sınıf LNG taşıyıcı gemi teknolojisinin uygulandığı bir gemi üzerinde etki analizi gerçekleştirdi. 170,000 m3‘lük membran tipi LNG gemisinin en son tasarım kurallarınca onaylandı. Yeni kurallar tersaneler tarafından yapısal güvenlik ve optimize edilmiş tasarım açısından son derece rekabetçi olarak değerlendirildi.

KR’nin tasarım şirketleri ve tersaneler tarafından kullanılan programı SeaTrust-HullScan’e dahil edilen yeni kurallar ile LNG taşıyıcıların yapısal tasarım süreçlerinin kısaltılması amaçlanıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın