Kore’ye 3 adet gemi siparişi

MDN İstanbul

Daewoo Shipbuilding bu yıl Angelicoussis Shipping Group'dan 5,7 milyar dolarlık sipariş aldı.
Yunan denizcilik devi Angelicoussis Shipping Group, Güney Kore’nin önde gelen gemi üretim firmalarından Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering Co.’ya 380 milyon dolarlık 3 adet gemi siparişi verdi.

Anlaşmaya göre Angelicoussis Shipping Group bünyesinde yer alan Maran Gas Maritime Inc. için bir adet sıvılaştırılmış bir doğalgaz (LNG) taşıyıcısı gemi ve Maran Tankers Management Inc. için iki adet büyük ham petrol gemisi (VLCC) inşa edilecek.

Daewoo Shipbuilding, 174 bin metreküp kapasiteli LNG taşıcısının 2022 yılının ilk çeyreğinde, 318,000 ton kapasiteli iki adet VLCC taşıcılarının ise 2021’in üçüncü çeyreğinde teslim edileceğini belirtti.

Angelicoussis Shipping Group 1994 senesinden beri toplam 110 siparş verdiği Daewoo Shipbuilding’in en büyük müşterilerinden birisi. Bu sene Daewoo Shipbuilding tarafından üretilen LNG taşıyıcılarının yüzde 70’i Angelicoussis Shipping Group tarafından sipariş edildi.

Yapılan bu son anlaşma ile beraber Daewoo Shipbuilding bu yıl şu ana kadar Angelicoussis Shipping Group’dan 30 gemi için 5,7 milyar dolarlık sipariş aldı ve yıllık hedefinin yüzde 69’unu (8,3 milyar dolar) tutturdu.

Bunu Paylaşın