Korean Register, HHI’nın LNG gemisine onay verdi

MDN İstanbul

Klaslama kuruluşu Korean Register, gemi yapım şirketi Hyundai Heavy Industries (HHI) tarafından geliştirilen LNG çift yakıtlı Ro-Ro gemilerine Prensipte Onay (AIP) verdi.

AIP verilen PCTC sınıfı gemiler 7 bin TEU ve 8 bin 100 TEU kapasiteye sahip. IMO tarafından onaylanmış bağımsız kendinden destekli C tipi LNG yakıt tankları kullanılan gemilerde, LNG ve yağı dönüşümlü olarak kullanabilen çift yakıt sistemleri kullanılacak. Gemilerde gaz salınımı kontrolüne yönelik kapsamlı bir risk analizi yapıldı.

IMO, LPG taşıyan gaz tanklarını membran tankı ve bağımsız kendinden destekli tanklar olmak üzere iki sınıfa ayırıyor. Bağımsız tanklar ayrıca Tip A, Tip B ve Tip C olmak üzere üç ayrı sınıfa ayrılıyor. Tip C tanklarda emniyet ve güvenliği sağlayan, sızıntı riski olmayan basınç muhafaza sistemi kullanılıyor.

HHI, LNG çift yakıtlı sistemlerin tüm gemi tiplerinde CO2 emisyonlarını 2008’e oranla yüzde 50 azaltabileceğini ve hava tahrikli sistemler gibi ek enerji tasarrufları uygulanarak gemi performansının en üst düzeye çıkarılabileceğini belirtti ve bu sayede de IMO 2050 çevre düzenlemelerine uyum sağlanabileceğine inandıklarını açıkladı.

Bunu Paylaşın