Korean Register, alternatif yakıtlara dikkat çekiyor

MDN İstanbul

IMO, karbon salınımını 2050 yılına kadar yüzde 70 oranında azaltmayı hedefliyor.

Koreli klas kuruluş Korean Register(KR), alternatif bir deniz yakıtı olması düşünülen amonyak hakkında diğer karbon-nötr alternatif yakıtlarla kıyaslamalar da içeren teknik bir analiz yayımladı.Endüstri trendlerini ve yeni teknolojileri kapsayan güncel ve IMO kısıtları ile uyumlu yakıtlara olan yoğun talep ışığında amonyağın geleceğine ışık tutan çalışma ayrıntılı analizler içeriyor.

IMO’nun karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 40, 2050 yılına kadar da yüzde 70 oranında azaltma hedefine en uygun yakıtın LNG olduğu yaygın görüş olarak ortaya çıkıyor. Ancak LNG fosil yakıttan üretildiği için yandığında hala karbondioksit yaymaya devam ediyor. Bu durum da LNG’nin yeşil yakıt olarak kullanımı sorgulanabilir hâle geliyor.

Amonyak, diğer alternatif yakıtlara oranla kar-zarar kıstasında öne çıkıyor.

KR, sektörün sera gazı salınımı konusunda düzenlemelerin önüne geçmek adına sıfır karbonlu veya karbondan arındırılmış alternatif yakıtlara yöneliminin artış göstereceğini düşünüyor. Biyodizel, metan, hidrojen, metanol ve amonyak bu yakıtlara örnek gösterilebilir.

KR, yaptığı araştırmalar sonucunda amonyağın ticareştirilebilir bir karbon-nötr yakıt olduğunu düşündüklerini belirtiyor.

Bunu Paylaşın