Konteyner hatlarından dijitalleşme taahhüdü

MDN İstanbul

Dünyanın önde gelen konteyner taşımacılığı şirketlerinin yer aldığı Digital Container Shipping Association (DCSA) üyeleri, 2030 yılına kadar elektronik konşimento (eBL) kullanımına tamamen geçeceklerini taahhüt ettiler.

DCSA tarafından yapılan açıklamada dokuz konteyner hattı üyesinin 2030 yılına kadar eBL’yi yüzde 100 benimsemeyi taahhüt ettiği bunun ve daha az verimli olan kâğıt tabanlı süreçlerin yerini alacağı belirtildi.. DCSA üyeleri Maersk, MSC, CMA CGM, Hapag-Lloyd, ONE, Evergreen, Yang Ming, HMM ve ZIM’den oluşuyor.

Birlik, eBL’ye geçişin paydaşlar için doğrudan maliyetlerden 6,5 milyar dolar tasarruf sağlayabileceğini ve ticari sürtüşmeleri ortadan kaldırarak yıllık ticarette 30-40 milyar dolarlık büyüme sağlayabileceğini söyledi ve 2021’de düzenlenen 45 milyon konşimentonun yüzde 1,2’si elektronik oluğunu belirtti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın