Konteyner güvenlik standartları yükseltiliyor

MDN İstanbul

Kargo taşımacılığı ve konteyner istifleme organizasyonlarında dünyanın önde gelen 5 ulusal sivil toplum örgütü, küresel tedarik zincirindeki güvenlik uygulamalarının geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla işbirliği yapma kararı aldı.

The Containers Owners Association, Global Shippers Forum, International Cargo Handling Co-ordination Association, TT Club ve World Shipping Council (WSC), yapacakları ortak çalışma sonucu konteyner ve diğer kargo taşıma birimleri için yeni paketleme standartlarının oluşturulacağı bir kılavuz yayımlayacak.

Kuruluşlar, özellikle konteyner yüklerinin paketlenmelerini gerçekleştiren kişilerin eylem ve sorumluluklarının bir kontrol listesi ve BM destekli Kargo Taşıma Ünitelerinin Paketlenmesi İçin Uygulama Kodu (CTU Kodu)’nu içeren Hızlı Kılavuz (Quick Guide) yayımladı.

İşbirliği sayesinde, IMO / ILO / UNECE CTU Kodu’nun farkındalığını artırmak ve kullanımını yaygınlaştırmak amaçlanıyor.

Örgütler, küresel CTU tedarik zincirindeki bütün tarafların CTU kurallarına uygun olarak yaygın ve özenli bir şekilde çalışmalarını sürdürdükleri takdirde konteyner kazalarının önemli bir ölçüde azalacağına inanıyor.

Konteyner istifinde yaşanan kazalar, araç devrilmeleri, trenlerin raydan çıkması, kargolarda yaşanan çökmeler, ve haşere kaynaklı gıda kontaminasyonları gibi olaylar çoğunlukla zayıf paketleme yöntemleri nedeniyle ortaya çıkıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın