Kongo’da gemi faciası

MDN İstanbul

Fotoğraf: AP
Orta Afrika ülkesi olan Kongo’da bir yolcu gemisinin kapasitesinin üstünde yük aldığı için batmasından dolayı onlarca kişi hayatını kaybetti.

Kongo’nun batısında bulunan Mai-Ndombe Gölü’nde bir geminin batması sonucu 60 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişinin arama kurtarma çalışmalarına ise devam ediliyor.

Ülkenim İnsani Yardımlar Bakanı Steve Mbikayi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Mai-Ndombe Gölü’nde 700’den fazla yolcuyla seyreden aşırı yüklü geminin battığını duyurdu.

Kazadan sorumlu olan herkesin hukuk önünde hesap vereceğini belirten Mbikayi, 60 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 300 kişinin kurtarıldığını ve yüzlerce kişinin de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Özellikle yoğun mevsimsel yağışların olduğu dönemde gerçekleşen bu tür deniz kazalarına, gemilerin bakımsız olması ve kapasitelerinin üstünde yük taşımaları sebep oluyor.

Ülkede yeterli asfalt yolların bulunmaması sebebiyle halk ulaşım için genellikle tekneleri kullanıyor. Kapasitelerinin çok üstünde yolcu ve yük taşınması sebebiyle oldukça fazla ölümcül kaza meydana geliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın