Komşu, Türk teknelerini kabul etmiyor

MDN İstanbul

Şehirlerarası ulaşım kısıtlamasının kaldırılmasının ardından tekne sahipleri marinalardaki teknelerine gitmeye başladı. Türk koylarının yanı sıra Yunanistan’ın Türkiye’ye yakın adalarına da uğrak yapan Türk tekneleri, Yunanistan’ın Covid-19 tedbirleri kapsamında Yunan adalarına gidemeyecekler. Yunanistan komşusu olduğu ülkelerden sadece Türkiye’ye kapılarını açmadı.

Yunan ekonomisinin yaklaşık yüzde 20’sini turizm gelirleri oluşturuyor ve Yunan adalarına uğrayan Türk tekneleri de bu ekonominin önemli bir parçası.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Covid-19 tedbirleri kapsamında almış olduğu ”Ege adaları ile ülkemiz limanları arasındaki uluslararası yolcu taşımacılığı seferlerinin durdurulması” kararı ”Covid-19 Normalleşme Süreci” kapsamında kaldırıldı. Türkiye, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından Liman Başkanlıklarına 3 Haziran’da gönderilen yazı ile yolcu gemisi, yolcu motoru, feribot, ticari yat, ilkel yapılı ahşap gemi, gezinti gemisi gibi uluslararası yolcu taşımacılığı yapan gemi ve teknelerde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yüzde 50 kapasite ile Ege adaları ile ülkemiz limanları arasındaki ulaşımın başlayacağını duyurdu ancak Yunanistan tarafından konu ile ilgili olumlu herhangi bir adım atılmadı.

Yunanistan sadece; Almanya, Avusturya, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Kıbrıs, İsrail, İsviçre, Japonya, Malta, Bulgaristan, Çin, Hırvatistan, Avustralya, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Estonya, Letonya, Çekya, Sırbistan, Karadağ, Romanya, Lübnan, Litvanya, Macaristan, Güney Kore, Slovenya ve Slovakya vatandaşlarına kapılarını açtı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın