Koç Holding beklentilerin üzerinde kâr açıkladı

MDN İstanbul

Koç Holding (KCHOL), 2022 yılının ikinci çeyreğinde 11,5 milyar TL kâr beklentisine karşılık 15,45 milyar TL net kâr açıkladı. Böylece şirketin yıllık bazda net kârı, yüzde 383 oranında artmış oldu. 

Koç Holding, açıklanan bilanço rakamlarına göre 2022 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 385,9 milyar TL gelir elde ederken ikinci çeyrek finans dışı satış gelirleri, 197,5 milyar TL oldu.

Şirket, yılın ilk yarısında elde edilen gelirler içerisinde yüzde 278 oranında en yüksek artış ile enerji grubundan elde ederken dayanıklı tüketim grubunda da yüzde 120’lik bir büyüme kaydedildi.

Ayrıca açıklanan finansallara göre Koç Holding, ilgili dönemde 14,9 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirdi.

Koç Holding son 5 yılda toplam 65 milyar TL yatırıma ulaştı
İlk yarı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Yılın ilk yarısında küresel ölçekte devam eden belirsizlikler, Ukrayna-Rusya savaşının neden olduğu dalgalanmalar ve zorlu piyasa koşullarına rağmen Koç Topluluğu olarak güçlü bilançomuz, disiplinli yönetim anlayışımız, çeşitlendirilmiş portföy yapımız ve sağlam tedarik zincirimizin desteğiyle başarılı bir dönemi geride bıraktık. Ülkemize olan inancımızla yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürdük. Kombine yatırımlarımızı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkartarak 14,9 milyar TL’ye yükselttik. Böylece son 5 yılda yaptığımız toplam yatırım 65 milyar TL’ye ulaştı. Yılın geri kalan döneminde disiplinli ve ihtiyatlı bir yaklaşımla faaliyetlerimizi sürdürürken, ülkemiz ve topluluğumuz için değer yaratmaya devam edeceğiz.” dedi.

Levent Çakıroğlu açıklamasında, ayrıca İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda önceki yıllarda olduğu gibi şirketlerinin zirvede yer aldığını hatırlatarak yapılan araştırma sonucunda Tüpraş birinci, Ford (FROTO) Otosan ikinci, Arçelik (ARCLK) sekizinci ve Tofaş’ın ise onuncu sırada yer aldığına vurgu yaptı.

Koç Topluluğu şirketlerinin 2022 yılının ilk yarısındaki performanslarını değerlendirmeyi sürdüren Levent Çakıroğlu, Yapı Kredi (YKBNK) hakkında da konuştu ve “Yılın ilk yarısında da başta ülke ekonomisi olmak üzere tüm paydaşlara değer katmayı sürdüren Yapı Kredi, güçlü performansını devam ettirerek sermaye ve likidite tarafında göstergelerini daha da yüksek seviyelere taşıdı.” ifadelerine yer verdi.

Koç Holding CEO’su geçmiş ve mevcut başarıların, gelecekteki başarının garantisi olmadığının bilincinde olduklarını dile getirirken AR-GE ve yenilikçilik konusundaki yenilikleri güçlendirerek Koç Topluluğu’nu sağlam adımlarla geleceğe taşıyacaklarını aktardı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın