KKTC’nin yenilenen römorkörleri teslim edildi

MDN İstanbul

Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti’nin, güçlü ve modern bir filoya sahip olmak amacıyla başlattığı römorkör filosunun yenilenmesi çalışması kapsamında modernizasyonu biten iki römorkör teslim edildi. Römorkör filosunun yenilenmesi kapsamında modernizasyonu tamamlanan “SÖNDÜREN 10” ve “ÖZGÜR” römorkörleri için, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar’ın katılımıyla bugün Kocaeli’de bulunan Uzmar ve Yalova Altınova’da bulunan Sanmar Tersanesi’nde tören gerçekleştirildi. Teslim edilen römorkörler Doğu Akdeniz’e uğurlandı.

“SÖNDÜREN 10” römorkörü UZMAR Tersanesi tarafından, “ÖZGÜR” römorkörüyse SANMAR Tersaneleri tarafından yenilendi. Bu kapsamda römorkörlerin kapsamlı bir tekne, makine ve yaşam mahalleri yenilemesi gerçekleştirildi. Böylece modernize ve yenileme çalışması gerçekleştirilen römorkörler, uzun yıllar daha sahada aktif olarak görev yapabilecek bir kabiliyete kavuşturuldu.

Doğu Akdeniz’de varlık ve bayrak göstererek görev yapacak SÖNDÜREN 10 ve ÖZGÜR römorkörleri, Doğu Akdeniz’de seyir emniyeti ile deniz, can, mal ve çevre güvenliğinin artırılmasına yönelik hayati görevler yerine getirmeye devam edecekler.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın