Kızıldeniz’den geçecek ABD, İngiltere gemilerinde sigorta problemi

MDN MEDIA

ABD ve İngiltere’nin Husiler’e yönelik saldırılarının ardından, sigortacılar Kızıldeniz’den geçecek ABD ve İngiltere merkezli ticari gemilere savaş sigortası yapmaktan kaçınıyor

Sigortacılar, Husiler’den ABD ve İngiltere’nin saldırılarına karşılık olarak gelebilecek bir misilleme tehdidi nedeniyle, bu ülkelerin Kızıldeniz’in güneyinden geçecek ticari gemilerine sigorta yapmak istemiyor.

Marsh, Denizcilik ve Kargo Global Başkanı Marcus Baker, sigortacıların poliçelere, ‘ABD, İngiltere ve İsrail bağlantısı olmamalı’ şeklinde yeni maddeler eklediğini söylerken, çoğu maddenin ‘armatör’ ve ‘hisse’ kelimelerini içerdiğini  ekledi. Baker, ‘armatör’lüğün anlamının oldukça açık olduğuna değinirken, ‘hisse’nin daha geniş bir anlamı olduğunu ve ‘kiralayanlar’ ya da ‘önceki liman durakları’ olarak yorumlanabileceğini belirtti.

12 Ocak’tan bu yana Husiler, ABD ve İngiltere’nin saldırılarına karşılık olarak iki ticari gemiyi vurdu. Vurulan gemilerden biri Yunan merkezli bir firmaya ait Zografia olsa da diğeri ABD merkezli bir şirkete ait Gibraltar Eagle’dı. İki gemi de vurulmuş olsa da yollarına devam edebildi.

Bloomberg

Bunu Paylaşın