Kızıldeniz’de yük gemisine Husi saldırısı

MDN MEDIA

Yemen’deki Husi isyancılar pazar günü geç saatlerde Bab el-Mandeb Boğazı’nda bir ticaret gemisine saldırıda bulundu. Saldırı ardından mürettebat gemiyi terk etti

Birleşik Krallık Deniz Ticaret Örgütü’nün (UKMTO) olayı rapor etmesinin ardından Husi grubunun sözcüsü saldırının sorumluluğunu üstlendi.

UKMTO ilk olarak Pazar günü 20.00 sularında Yemen Al Mukha’nın güneyinde bir olay raporu aldı. Geminin kaptanı “gemiye yakın bir mesafede hasarla sonuçlanan bir patlama” olduğunu bildirdi. Raporun devamında mürettebatın zarar görmediği ifade edildi.

UKMTO Pazartesi sabahı erken saatlerde yayımladığı devam niteliğindeki güncellemede mürettebatın gemiyi terk ettiğini ve adı açıklanmayan askeri müdahale ekiplerinin olay yerinde yardımda bulunduğunu bildirdi.

AP, hedef geminin İngiliz sahipliğinde ve Lübnan tarafından işletilen, Belize bayraklı Rubymar adlı dökme yük gemisi olduğunu açıkladı.

Husi askeri sözcüsü Yahya Saree, “Gemi, aldığı büyük hasar neticesinde Aden Körfezi’nde batma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Operasyon sırasında gemi mürettebatının güvenli bir şekilde çıkışını sağladık” dedi. Saree ayrıca grubun bir Amerikan MQ9 Reaper insansız hava aracını düşürdüğünü iddia etse de bu iddia henüz doğrulanmadı.

Maritime Executive

Bunu Paylaşın