Kızıldeniz’de hareketlilik

MDN MEDIA

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Husiler’e ait bir füzenin, 10 İHA’nın ve bu araçları kontrol eden merkezin vurulduğunu açıklarken, Yemen Silâhlı Kuvvetleri ise ABD’ye ait ‘KOI’ isimli ticari geminin hedef alındığını söyledi

CENTCOM’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

31 Ocak saat 15.30 sıralarında ABD Kuvvetleri fırlatılmaya hazırlanan bir Husi füzesini vurarak imha etti. ABD Kuvvetleri füzeyi Yemen’de Husiler’in kontrolündeki bölgelerde tespit etmiştir. 1 Şubat saat 01.30’da ABD kuvvetleri Yemen’de Husiler’in kontrolündeki bölgelerde İHA kontrol istasyonu ve 10 adet tek yönlü saldırı İHA’sı tespit etmiş ve bunların bölgedeki ticari gemilere ve ABD Donanması gemilerine yakın bir tehdit oluşturduğunu belirlemiştir. Bunun üzerine ABD Kuvvetleri meşru müdafaa kapsamında İHA kontrol istasyonunu ve 10 İHA’yı vurarak imha etmiştir.

Yemen Silâhlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree ise, “Yemen Silâhlı Kuvvetleri’ne bağlı deniz kuvvetleri, işgal altındaki Filistin limanlarına gitmekte olan bir Amerikan ticaret gemisi olan ‘KOI’yi hedef alan ve gemiyi doğrudan vuran birkaç deniz füzesi ile özel bir askerî operasyon gerçekleştirdi” dedi.

CENTCOM’dan saldırıya ilişkin bir açıklama gelmedi.

DHA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın