Kıyı tesislerinde verilen hizmetlere fiyat düzenlemesi getirildi

MDN İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 31129 sayılı ve 16 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımladığı Tebliğ ile kıyı tesislerinde verilen hizmet kalemlerini, taban ve tavan fiyatlarını belirledi.

Tebliğ ile Bakanlık’tan izin alma kaydıyla, ticari yük ve/veya yolcu taşımacılığı, gemi ve su araçlarının inşa, tadilat ve bakım-onarımları ve gemi geri dönüşüm faaliyetlerini yapmak üzere işletilen kıyı tesislerinde verilen hizmet kalemleri ile bu hizmet kalemlerinin taban ve tavan ücretlerinin belirlenmesine ve uygulanmasına ilişkin hususlar düzenlendi.

Kıyı tesislerinde hizmet verenler ile İdare tarafından belirlenen demirleme sahalarındaki demirleme işlemlerini kapsayan Tebliğ, 26.9.2011 tarihli ve 655 sayılı Ulaştırma ve Altyapı Alanına İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 28’inci maddesi ile 10.7.2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 47’ inci maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın