Kıyı balıkçılığına destek

MDN İstanbul

Tarım ve Orman Bakanlığı, geleneksel kıyı balıkçılığını kayıt altına almak ve gemi sahiplerine destek sağlamak amacıyla bir Tebliğ yayımladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan 18 Kasım 2020 Çarşamba tarih ve 31308 sayılı Tebliğ gereği, deniz ve içsularda geleneksel kıyı balıkçılığının av, avcılık ve sosyo-ekonomik verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine yapılacak desteklemeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esaslar belirlendi.

Tebliğ, su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere, Su Ürünleri Bilgi Sistemi’nde (SUBİS) kayıtlı, geçerli Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresi’ne sahip, denizlerde 10 metreden (10 metre hariç) küçük balıkçı gemileri ile iç sulardaki tüm balıkçı gemilerini kapsıyor.

Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri veya yetkilisinin 27 Kasım Cuma günü mesai saati bitimine kadar Bakanlığın il veya ilçe müdürlüğüne dilekçeyle şahsen müracaat etmesi gerekiyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın