Kitack Lim, denizcilerin kilit personel ilan edilmesini istedi

MDN İstanbul

<

Dünya Denizcilik Örgütü (International Maritime Organization-IMO) Genel Sekreteri Kitack Lim, Birleşmiş Milletler (BM) sistem kuruluşlarından yardım istedi. Yardımın içeriği, hükümetlerden denizcileri, liman personelini ve diğer önemli deniz çalışanlarını kilit personel ilan etmelerini istemek üzerineydi.

Lim, BM şefleri ve BM Genel Sekreteri’nin gerçekleştirdiği sanal toplantıda, Covid-19’un seyahat, ticaret akışları, küresel lojistik, gıda, ilaç ve tıbbi malzeme tedarikindeki aksamalar ve kısıtlamalar konuşuldu. BM Genel Sekreteri António Guterres başkanlığında yapılan sanal toplantıya Lim’in yanı sıra BM Üst Yönetim Grubu (SMG) üyeleri ve BM sistem kuruluşları, FAO, IFAD, ICAO, IMO, ILO, ITU, WHO ve WMO başkanları katıldı.

BM Genel Sekreteri António Guterres toplantı açılışında, bu eşi görülmemiş krizi ele almak için eşgüdümlü, küresel değil, aynı zamanda bölgesel ve yerel yaklaşımın önemini ve ihtiyacını vurguladı ve tüm BM sistem kuruluşlarının eşgüdümlü bir yanıt için birlikte çalışmalarını istedi.

Kitack Lim toplantıda, denizcilik personelinin ve özellikle denizcilerin refah ve mutluluğunun önemini ve küresel tedarik zincirini desteklemek için mürettebat değişikliklerinin gerekliliğini vurguladı. Ayrıca seyahat yasağı nedeniyle mürettebat değişikliklerinde oluşan sıkıntılara ve Covid-19 önlemleri kapsamında hükümetlerin giderek artan kısıtlama uygulamalarına değindi.

Deniz taşımacılığının, özellikle acil olarak ihtiyaç duyulan ilaç, tıbbi ekipman ve gıda tedariki de dahil olmak üzere küresel tedarik zincirini ve küresel ticaret akışlarını sağlamak adına ekonomi için hayati bir önemi olduğu mesajını yineleyen Lim, ‘‘Deniz ticareti hala akıyor ancak ülkeler tarafından getirilen kısıtlamalar nedeniyle giderek zorlaşıyor,’’ dedi.

IMO ve denizcilik endüstrisi küresel ticaret akışını yürütme, küresel tedarik zincirini sağlama ve destekleme kararı aldılar.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın