Kısa Çalışma Ödeneği başvurularında 3 evrak isteniyor

MDN İstanbul

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO)’nın Nisan ayı Meclis Toplantısı, 9 Nisan Perşembe günü, Covid-19 salgını nedeniyle ilk defa video konferans yöntemiyle yapıldı. Toplantının ana gündem maddesi Covid-19’un ekonomiye ve sektöre etkileri oldu.

Toplantıda; Şube Yönetim Kurulu, Meslek Komiteleri Başkanları ve üyeler söz alarak kriz konusundaki görüşlerini dile getirip, yaşanmakta olan sorunlara dikkat çekerek çözüm önerileri sundular.

DTO mali danışmanı Murat Erişti ise üyeleri Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilgilendirdi. Erişti, gerekli evrakların İMEAK DTO’dan temin edilebileceğini belirterek, ‘‘Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili bir kafa karışıklığı bulunuyor. Bu kısa ödenek mücbir sebep haline giren sektörler için uygulanacakmış gibi bir yanlış anlaşılma var ama aslında kısa çalışma ödeneği bütün firmalar için getirildi. Yani mücbir sebep halinde olmayan firmalar da Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanabilirler. Bunda bir kısıt yok.

Çalışanların ücretleri için tam zamanlı ya da yarı zamanlı olarak başvuru yapılıyor. Yarı zamanlı olarak başvuruyorsanız eğer çalışanların maaşlarının brüt rakamlarının yüzde 60’lık kısmı 4 bin 388 liraya kadar İŞKUR tarafından ödenecek, kalan kısmını firmalar ödeyebiliyor.

Tam zamanlı da ise maaşın tamamını İŞKUR’un ödemesi gerekiyor. İşverenin herhangi bir ödeme yapmaması gerekiyor. Bu konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Başvuru esnasında ise aranan 3 adet evrak var. Bir yönetim kurulu kararı, bir form ve bir de çalışan listesi. Bu konuyla ilgilenenler, evrakları Odamızın sekreterliğinden edinebilirler, dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın