KEGM römorkörlerinin ilki suya indirildi

MDN İstanbul

UZMAR Tersanesi’nin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) için inşa edeceği iki adet RAstar 3200W serisi acil müdahale ve refakat römorkörünün ilki NB145 inşa numaralı “Kurtarma 13” Römorkörü bugün suya indirildi.

Dünyanın incisi Türk Boğazları’nın emniyetini sağlamak üzere Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile UZMAR arasında iki adet römorkör inşasına ilişkin 30 Mayıs 2020 tarihinde imzalanan sözleşmenin ardından UZMAR, Türk Boğazları’nda kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerini sağlayan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için römorkörlerin (RAstar 3200W) inşasına başlamıştı. 32 metre boya ve 80 ton çekme gücüne sahip römorkörler için mayıs ayı başında yapılan ihalede en iyi teklif UZMAR Tersanesi vermişti.

Römorkörlerden ikincisininse önümüzdeki ay suya inmesi planlanıyor. UZMAR her iki römorkörü de çok hızlı bir sürede ve en üstün standartlarda inşa ederek yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor.

İlginizi çekebilir:   Uzmar, KEGM için iki adet römorkör inşa edecek

Kıyı Emniyeti için inşa edilen, dünyada kendi sınıfında denizcilik, manevra ve eskort kabiliyeti yüksek römorkörlerden RAstar 3200W serisi römorkörlerin temel hizmetleri; gemi kurtarma, gemi refakati, çekme ve itme, römorkörcülük, liman hizmetleri, yangın söndürme, hazırda bekleme (stand-by) görevleri olacak. Her bir römorkör, iki adet değişken pitchli ASD pervaneyi tahrik eden, iki adet deniz tipi dizel makine ile sevk edilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın