KB-1’in geçici kabulü tamamlandı

MDN İstanbul

ARES Tersanesi’nin Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşasına devam ettiği 122 adet Kontrol Botu projesinin ilk botunun geçici kabulü 16 Aralık 2021 tarihinde T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı, T.C. İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin katılımı ile başarıyla tamamlandı.

Gemi inşa tarihindeki “En Büyük Seri Üretim Projesi” olma özelliğini taşıyan projenin ilk botu (KB-1) kendi deplasmanında dünyada ilk defa yapılan mukavemet testlerine (borda darbe testi, karaya baştankara olma testi, yüksekten düşürme testi) tâbi tutulmuş ve dayanıklılığını kanıtlamıştı.

KB-1, Ekim ve Kasım 2021 aylarında Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli tarafından Akdeniz, Ege Denizi, Marmara ve Karadeniz’de toplam bin 550 deniz mili boyunca en zor deniz ve hava şartlarında aralıksız tecrübe edilerek operasyonel üstünlüklerini de en üst seviyede ispatladı.

Botların seri üretim faaliyetlerine her iki ayda 6 adet bot teslim edilecek şekilde 2025 yılına kadar Antalya’da devam edilecek.

ARES 35 FPB

ARES 35 FPB, karbon takviyeli gelişmiş kompozit malzeme kullanılarak vakum infüzyon teknolojisi ile üretiliyor. Teknik özellikleri aşağıdaki gibidir:

• Uzunluk: 12 metre
• Genişlik: 3,75 metre
• Draft: 0.80 metre
• Ana Tahrik Sistemi: 2 x Dizel Makine ve Su Jeti
• Hız: 38 kts
• Seyir Siası: 160 deniz mili

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın