Kayıp gemicileri arama çalışmalarına SAS komandoları ve balıkçılar da katıldı

MDN MEDIA

Marmara Denizi’nde, İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan ve bir kişinin cansız bedenine ulaşılan “Batuhan A” adlı kargo gemisindeki diğer 5 denizci için arama kurtarma çalışmaları 6’ıncı günde sürüyor


Bursa’nın Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi açıklarında 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlenen gemiyle ilgili hava, kara ve denizde yapılan çalışmalarda 571 personel görev alıyor. Kayıp mürettebatı arama çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandolarından da 4 dalgıç destek veriyor.

SAS komandolarının gelmesiyle gemiye dalış yapan dalgıç sayısı toplam 30’a yükseldi. Ayrıca bölgedeki balıkçı gemileri de kendilerine belirlenen alanlarda tarama yaparak çalışmalara destek verdi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, “”SAS komandolarından 4 dalgıç geldi. Geminin daha dar ve ince noktalarında arama yapacak. Toplam 30 dalgıcımız oldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin dışında. Onlar da sahile yakın yerlerde, balık çiftliklerinde, endişe duydukları kuytu olan yerlere dalıyorlar. Onlar 20 metreye kadar dalabiliyorlar”  ifadelerine yer verdi.

Balıkçıların da arama çalışmalarına destek verdiğini ifade eden Vali Demirtaş, “Balıkçı teknelerine görev paylaşımı yapıldı. Herkese bir bölge verildi. Herkes şu an alanını tarıyor. Tekneler kıyıdan 3,5 mil açıkta arama yapıyorlar” açıklamasında bulundu.

TRT

Bunu Paylaşın