Katar 104 adet LNG geminin siparişini tamamladı

MDN MEDIA

Katar LNG

Katar, QatarEnergy’nin LNG üretimi ve ihracatında planladığı artışa bağlı olarak filosunu genişletme ve modernizasyon programında kaydettiği yeni gelişmeleri duyurdu

Şirket, yaklaşık dört yıl önce başlayan inşaat projesinin şu anda 104 konvansiyonel LNG taşıyıcısına ulaştığını ve aynı zamanda dört yeni uzun vadeli kontrat imzalandığı duyurdu.

Dün Katar’da düzenlenen imza töreninde 19 yeni gemi için anlaşma yapıldı. Her ikisi de Güney Kore’de bulunan Samsung Heavy Industries ve Hanwha Ocean’a verilen son siparişler, HD Hyundai Heavy Industries ile 2023 yılında imzalanan Kore’nin en büyük münferit gemi inşa sözleşmesi ve Çin’de uluslararası alanda verilen ilk LNG taşıyıcı siparişlerini takip ediyor.

Program çoğunlukla geleneksel boyuttaki 174.000 cbm’lik taşıyıcıları içermekle birlikte, Çin’de inşa edilecek dünyanın en büyük gemilerinden birkaçını da içeriyor.

Katar tarafından verilen son siparişler arasında CMES LNG Carrier Investment’tan alınacak altı gemi, Shandong Marine Energy’den altı gemi ve MISC Berhad’tan alınacak üç gemi yer alıyor. Bunların tamamı Samsung Heavy Industries’de inşa edilecek. Kalan dört gemi Kawasaki Kisen Kaisha (K-Line) ve Hyundai Glovis’in ortak girişimi tarafından işletilecek ve Hanwha Ocean’da inşa edilecek.

Bu gemiler QatarEnergy’nin Katar’daki North Field ve ABD’deki Golden Pass’ten genişletilmiş LNG üretim kapasitesini destekleyecek. Gemiler aynı zamanda uzun vadeli filo yenileme projesinin da bir parçası.

Katar planını ilk olarak Haziran 2020’de “dünyanın en büyük gemi inşa sözleşmesi” olarak adlandırdığı bir anlaşmayla duyurdu. Güney Kore ile yedi yıl boyunca küresel LNG gemi inşa kapasitesinin yüzde 60’ını karşılayan bir anlaşma imzaladılar. Bu anlaşma, 2027 yılına kadar LNG kapasitesini yıllık 77 milyon tondan 126 milyon tona çıkarma planlarını desteklemek için tasarlandı.

Maritime Executive

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın