Karasu bekliyor

MDN İstanbul

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, Karasu Limanı’nın açılmasıyla bölgeye yatırımların artacağını söyledi. Altuğ, Meclis Başkanı Engin Özkoç ve yönetim kurulu üyeleri Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından Karasu Limanı’nda inceleme yapan heyet, Chery tarafından otomobil fabrikası kurulması planlanan alanı gezdiler.
Altuğ, burada yaptığı konuşmada, Karasu ilçesinin geleceğinden çok ümitli olduklarını belirtti.
Chery Otomobil Fabrikası’nın bölgede kurulması halinde ilçenin çok önemli bir gelişme potansiyeline sahip olacağını ifade eden Altuğ, “İlçenin gelişimi açısından önemli yatırımlardan biri olan limanın da faaliyete geçmesiyle ilçemiz, bir çekim merkezine dönüşecek. Limanın açılmasıyla bölgeye yatırımlar artacak. Gelecek yatırım taleplerine hazırlıklı olmalıyız’’ dedi.
Karasu ilçesinde daha önceki yerel yönetim tarafından yer tespiti yapılan ve kuruluş işlemleri tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanını riskli ve ilçenin gelişimini engelleyen ve yatırıma uygun bir alan görmedikleri için girişimci teşekkülde yer almadıklarını dile getiren Altuğ, ‘’Karasu OSB’nin alanının yatırıma uygun, daha büyük bir alanda ve ilçenin gelişimini engellemeyecek bir bölgede konuşlandırılması uygun olacak. OSB alanının yatırıma uygun bir alana kaydırılması durumunda, müteşebbis teşekkülde yer alabileceğiz’’ diye konuştu.
Sakarya’nın stratejik konumunun sağladığı imkanların ve yatırım avantajlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Altuğ, şunları söyledi: ‘’Ortak akıl ve kurumlar arası işbirliği ile şehrimizin geleceğinin planlanması tüm toplumun menfaatine olacak. Bu doğrultuda SATSO olarak yerel yönetimlerle her türlü ortak projede yer almaktan mutluluk duyacağız. İlimizin gelişmiş iller sıralamasında ön sıralarda yer almasını sağlamak için sinerjimizi maksimum seviyede kullanmalı, amacımızın ve görevimizin kişisel çıkarları değil, ilin menfaatlerini gözetmek olduğunu unutmadan hizmet etmeliyiz.’’ İspiroğlu ise liman alanında herhangi bir çalışma olmadığını belirterek, tali mendirek, betonlama, rıhtım düzenlemesi ve idari binaların yapımı konusunun yatırım programına alınması gerektiğini kaydetti.

Bunu Paylaşın